Bæredygtighed

Strategier
Hotel GSH ligger på Strandvejen i Rønne, hvor det tidligere Hotel Ryttergården var beliggende. I 2015 blev Hotel Ryttergården ombygget og totalrenoveret til det nuværende moderne hotel- og konferencested. Byggeriet er banebrydende indenfor bæredygtigt byggeri, og Hotel GSH har da også vundet priser som "Årets byggeri i Danmark", "EU's miljøpris", ligesom hotellet er blevet kåret som et af de 10 mest miljøvenlige hoteller i Europa.

I 2022 blev Hotel GSH udvidet med endnu en værelsesfløj - og denne gang var byggeriet også nyskabende, idet alt blev bygget i træ og andre bæredygtige materialer - og der var igen mange nye løsninger. Eksempelvis blev de afskårne rester af træet fra byggeriet omdannet til flotte møbler på værelserne.

Hotel GSH tiltrækker hvert år gæster fra hele verden, som kommer for at opleve det specielle byggeri og den bæredygtige drift.

Strategien for Hotel GSH er at vise byggeri, som kan inspirere andre i byggebranchen til at bygge bæredygtigt. Bygningerne er designet ud fra flere forskellige parametre, hvor den holistiske tilgang til bæredygtigt design indgår. Bygningerne er baseret på kriterierne for Active House visionen og inspireret af Cradle-to-Cradle filosofiens kredsløbskoncept. Bygningerne er sølv-certificeret efter DGNB-systemet, hvilket reelt er den højeste certificering for et hotelbyggeri. Såvel bygningerne som det omkringliggende landskab er baseret på den nyeste forskning inden for bæredygtig arkitektur, og viser således at bæredygtighed handler om mere end at opnå en grøn certificering. Der er således indtænkt et tæt samspil mellem byggeri og landskab - blandt andet for at skabe optimal biodiversitet.  

Materiale filter
Materialer og produkter til byggeriet af Hotel GSH skal opfylde høje krav. Disse krav indbefatter prioriterede certificeringer og miljømærkninger, genanvendelsespotentiale, social ansvarlighed, anvendelse af ressourcer, materialesundhed og energiforbrug i produktion. For at indsamle den nødvendige viden om produkternes delkomponenter, installationsmuligheder og produktionsmetoder, bliver såvel producenter som leverandører inddraget i byggeprocessen. Hvis et produkt har skadelige bestanddele eller produktionen har en negativ miljøpåvirkning, bliver det fravalgt. Som resultat heraf, har Hotel GSH mange løsninger, som er designet for adskillelse, Cradle-to-Cradle certificeret, og har en positiv påvirkning, der rækker ud over den primære funktion.

Udforskning af cirkulær bæredygtighed
Hotel GSH bestræber sig på hele tiden at udvikle sine grønne løsninger. Produkter og tiltag bliver testet, afprøvet og genafprøvet for at finde den optimale løsning. Siden etableringen af Hotel GSH i 2015 har hotellet udvidet sin drift, således at Hotel GSH også driver hotellerne Fredensborg Badehotel og Griffen Spahotel. Erfaringer fra driften af Hotel GSH, bliver i størst muligt omfang implementeret på søsterhotellerne, således at alle tre hoteller til stadighed udvikler deres bæredygtighed.

Overskud bliver geninvesteret
Hotel GSH, Fredensborg Badehotel og Griffen Spahotel er alle ejet af C.E. Mogensens Fond. Fonden har blandt andet til formål at udvikle de tre hoteller for at skabe arbejdspladser og udvikling af hele Bornholm. Fonden geninvesterer således alle overskud i hotellerne for hele tiden at skabe endnu mere bæredygtig udvikling til glæde for såvel gæster som det bornholmske samfund.

Certificering & standarder

  • Er et 4-stjernet hotel med miljømærkningen Den Grønne Nøgle
  • Er et nænsomt renoveret byggeri med nybyggede konferencefaciliteter og et stort nyanlagt grønt område baseret på Cradle-2Cradle principperne og Active House principperne
  • Blev certificeret efter de danske DGNB kriterier, som er nyudviklet med fokus på hotel og kontor i samarbejde med DGNB Danmark
  • Er certificeret med Ø Mærket ”sølv”.
Bygningerne er DGNB certificeret

Bygningerne er DGNB certificeret

GSH har det statskontrollerede miljømærke

GSH har det statskontrollerede miljømærke

GSH inspireres af Cradle-2-Cradle principperne

GSH inspireres af Cradle-2-Cradle principperne