Om Rønne

Hotel GSH har en perfekt beliggenhed i Rønne. Du bor lige ved skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Her kan du glæde dig til et hyggeligt torveliv, historiske købmandsgårde, sjove butikker og spændende museer. Du kan gå langs skovstien ind til centrum - eller du kan låne en af de gratis cykler på Hotel GSH og tage den hyggelige cykelsti.

Skoven lige foran Hotel GSH fører dig til en skøn sandstrand. Stranden er en Bornholms hemmelige perler, for den ligger "skjult" og bruges derfor næsten kun af de lokale bornholmere og hotellets gæster. Her er vandet rent og klart, og sandet varmt. 

Nyd den skønne sandstrand, som ligger lige ved Hotel GSH

Nyd den skønne sandstrand, som ligger lige ved Hotel GSH

Den hyggelige skovsti fører dig til stranden foran Hotel GSH

Den hyggelige skovsti fører dig til stranden foran Hotel GSH

Besøg Erichsens Gaard, hvor tiden er sat i stå anno 1850

Besøg Erichsens Gaard, hvor tiden er sat i stå anno 1850

Se flot keramik på de hyggelige værksteder i Rønne

Se flot keramik på de hyggelige værksteder i Rønne

Mountainbike ruten "Den Grønne Ring" starter tæt på Hotel GSH

Mountainbike ruten "Den Grønne Ring" starter tæt på Hotel GSH

Kastellet i Rønne

Kastellet i Rønne

Historiske skovstier ind til Rønne by
Efter en badetur ved den skønne strand foran hotellet, kan du fortsætte ad skovstien ind mod centrum af Rønne, som er hovedstaden på Bornholm. Når skovstien stopper, bliver du mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor du blandt andet skal opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen, nægtede øens tyske kommandant at overgive Bornholm - og Bornholm blev derfor først "rigtig" dansk igen i 1946. 

Kirke, teater og hyggeligt bytorv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser på Forsvarsmuseet, fortsætter du ned mod Rønne Havn, hvor du vil opleve, at Bornholm er centrum for udviklingen af havvindmølleparker i Østersøen. Det er et imponerende syn, når de næsten 300 meter lange møllevinger blev læsset på transportskibene på vej til deres placering i havet ud for Bornholm. Fra havnen drejer du op mod centrum. Snart vil den imponerende Sct. Nicolai Kirke trone op foran dig. Hvis du går lidt videre, passerer du Rønne Teater, som er Danmarks ældste teaterbygning. Fortsæt op til Rønne Torv, som byder på et væld af spændende butikker og hyggelige cafeer. Sæt dig på en cafe og nyd det hyggelige torveliv.

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende redere. Eksempelvis er et besøg på museet Erichsens Gaard en sjov oplevelse, der viser, hvordan det bedre borgerskab boede i 1800-tallet. Nogle af Danmarks mest berømte kunstmalere, Holger Drachmann og Kristian Zahrtmann, havde deres daglige gang i huset. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor du oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed, langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande, og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere. Dengang var pengeskabe ikke opfundet, så værdigenstande som smykker og guld blev ofte gravet ned i jorden. Med tiden glemte ejermanden eller -kvinden nogle gange gemmestedet, og det betyder, at Bornholm i dag er det sted i Danmark, hvor der findes flest nedgravne skatte. På Bornholms Museum kan du ex se nogle af de i tusindvis af guldgubber - små figurer i guld - som er blevet fundet på Bornholm. 

Tag en cykeltur
Hvis du har lyst til høj puls, så starter mountainbike-sporet "Den Grønne Ring" blot 500 meter fra Hotel GSH. Prøv den 8 kilometer lange rute, som tager dig på tur rundt om Rønne. Her får du masser frisk luft og ser den bornholmske natur på en anderledes og sjov måde. Hvis der ikke behøver at være helt så meget fart på, så kan du låne en af de gode gratis lånecykler på Hotel GSH. Bornholms vidtforgrenede net af cykelstier, starter mindre end 50 meter fra Hotel GSH.