Om Rønne

Hotel GSH har en perfekt beliggenhed i Rønne. Du er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Her kan du glæde dig til et hyggeligt torveliv, historiske købmandsgårde, sjove butikker og spændende museer. Hvis du ikke har lyst til at gå langs skovstien til centrum, kan du leje en cykel på Hotel GSH eller tage bybussen, hvis du ikke medbringer bil.

Skoven lige foran Hotel GSH fører dig ned til hotellets "hemmelige strand". Stranden bruges næsten kun af de lokale bornholmere. Her er vandet rent og klart, og sandet varmt. Eller læg dig på en de store granitblokke på en sommerdag - og mærk varmen massere din ryg.

Nyd den skønne sandstrand, som ligger lige ved siden af Hotel GSH

Nyd den skønne sandstrand, som ligger lige ved siden af Hotel GSH

Det dejlige skovområde ved Hotel GSH er oplagt til en gåtur

Det dejlige skovområde ved Hotel GSH er oplagt til en gåtur

Rønne byder på masse kulturelle oplevelser fx Erichsens Gaard

Rønne byder på masse kulturelle oplevelser fx Erichsens Gaard

Udforsk bornholmsk keramik i Rønnes gamle bydel

Udforsk bornholmsk keramik i Rønnes gamle bydel

Sporet til mountainbike ruten "Den Grønne Ring" ender lige ved Hotel GSH, og er oplagt for dig, som kan lide at være aktiv

Sporet til mountainbike ruten "Den Grønne Ring" ender lige ved Hotel GSH, og er oplagt for dig, som kan lide at være aktiv

Historiske skovstier ind til Rønne by
Efter en badetur ved den skønne strand ved siden af hotellet, kan du fortsætte ad skovstien ind mod centrum af Rønne, som er hovedstaden på Bornholm. Når skovstien stopper, bliver du mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor du blandt andet skal opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen, nægtede øens tyske kommandant at overgive Bornholm. Rønne blev herefter massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper - og blev først dansk igen i 1946. 

Kirke, teater og hyggeligt bytorv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser på Forsvarsmuseet, fortsætter du ned mod Rønne Havn. I sommerperioden myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer du op mod centrum. Snart vil den imponerende Sct. Nicolai Kirke trone op foran dig. Hvis du går lidt videre, passerer du Rønne Teater, som er Danmarks ældste teaterbygning. Fortsæt op til Rønne Torv, som byder på et væld af spændende butikker og hyggelige cafeer. Sæt jer på en cafe og nyd det hyggelige torveliv.

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende redere. Eksempelvis er et besøg på museet Erichsens Gaard en sjov oplevelse, der viser, hvordan det bedre borgerskab boede i 1800-tallet. Nogle af Danmarks mest berømte kunstmalere, Holger Drachmann og Kristian Zahrtmann, havde deres daglige gang i huset. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor du oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed, langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere.

Fantastiske udendørsaktiviteter
Efter lidt velfortjent afslapning, god mad og sightseeing - eller et langt virksomhedsmøde - trænger du måske til at bruge kroppen aktivt, og her byder Bornholm på mange forskellige udendørsaktiviteter. Du kan blandt andet udfordre dig selv med en mountainbiketur i MTB sporet "Den Grønne Ring", som starter i Norskoven og går hele vejen rundt om Rønne på en 8 km strækning, hvor den slutter i Rønne Syd ved Galløkken over for Hotel GSH. Her får du en masse frisk luft og set den bornholmske natur på en anderledes, men sjov måde.