I området

I området

Receptionist Charlotte Villaume
Receptionist Charlotte Villaume
info@greensolutionhouse.dk
56 95 19 13

Erichsens Gaard i Rønne

Forsvarsmuseet i Rønne

Skibs- og Havnesmedien i Rønne

Keramikmuseet Hjorths Fabrik

Besat af russerne

Lige foran Green Solution House ligger en lille skov, som fører jer ned til stranden. Selv om stranden er skøn, så skal I også prøve at gå langs skovstierne ind til centrum af Rønne, som er hovedstaden på Bornholm. Når skovstien stopper, bliver I mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor I blandt andet skal opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen nægtede øens tyske kommandant at overgive Bornholm, hvorefter Rønne blev massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper. Forsvarsmuseet fortæller også om Bornholms vigtige rolle under den kolde krig. Spændende spion- og afhopningshistorier venter jer.

Kirke, teater og hyggeligt bytorv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser, fortsætter I ned mod Rønne Havn. I sommerperioden myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtsskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer I op mod centrum. Snart vil Sct. Nicolai Kirke trone op foran jer. I går lidt videre og passerer Rønne Teater, som er Danmarks ældste teaterbygning. Kan en teaterforestilling friste jer i aften? Fortsæt op til torvet, hvor I kan nyde en kop kaffe og det hyggelige torveliv.  

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende redere. Nyd de smukke huse på en afslappende tur langs de hyggelige gader.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder I også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan I opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere. Et andet spændende museum er Erichsens Gaard, hvor tiden er spolet tilbage til 1850’erne. Her skal I opleve et ”fint” borgerhjem, som det var dengang. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor I oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Godt udgangspunkt
Green Solution House har en perfekt beliggenhed i Rønne. I er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Hvis I ikke har lyst til at gå langs skovstien til Rønne, kan I leje en cykel på Green Solution House eller tage bybussen. Stoppestedet ligger lige ved hotellet, og dermed har I nem adgang til Bornholms vidtforgrenede net af busruter. Hvis I ikke har bil med, er Green Solution House derfor også et rigtig godt feriested.

Bestilling og Information
I kan bestille tilbuddet ved at indtaste jeres ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. I er dog også altid meget velkommen til at ringe til os alle ugens dage: 56 95 85 66. Fandt du ikke hvad du søgte? Læs mere om overnatning på Bornholm.