I området

I området

Besøg Erichsens Gaard, hvor tiden er sat i stå anno 1850'erne.

Slap af på klipperne på stranden ved Hotel GSH i Rønne

Kastellet i Rønne var en del af byens forsvarsværk i 1600-tallet

Keramikmuseet Hjorths Fabrik er et must at besøge, hvis du kan lide keramik

Stranden foran Hotel GSH i Rønne

Gå en tur i Rønnes gamle bydel med de små krogede gader

Besat af russerne

Lige foran Hotel GSH ligger en lille skov, som fører jer ned til hotellets "hemmelige strand". Stranden bruges næsten kun af de lokale bornholmere. Her er vandet rent og klart, og sandet varmt. Eller læg dig på en de store granitblokke på en sommerdag - og mærk varmen massere din ryg. 

Efter en badetur kan du fortsætte ad skovstien ind mod centrum af Rønne, som er hovedstaden på Bornholm. Når skovstien stopper, bliver du mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor du blandt andet skal opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark fejrede befrielsen, nægtede øens tyske kommandant at overgive Bornholm. Rønne blev herefter massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper - og øen blev først dansk igen i 1946. Forsvarsmuseet fortæller også om Bornholms vigtige rolle under den kolde krig. Spændende spion- og afhopningshistorier venter dig.

Kirke, teater og hyggeligt bytorv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser på Forsvarsmuseet, fortsætter du ned mod Rønne Havn. I sommerperioden myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtsskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer du op mod centrum. Snart vil den imponerende Sct. Nicolai Kirke trone op foran dig. Hvis du går lidt videre, passerer du Rønne Theater, som er Danmarks ældste teaterbygning. Kan en teaterforestilling friste i aften? Fortsæt op til Rønne Torv, som byder på et væld af spændende butikker og hyggelige cafeer. Sæt dig på en cafe og nyd det hyggelige torveliv.  

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende redere. Eksempelvis er et besøg på museet Erichsens Gaard en sjov oplevelse, der viser, hvordan det bedre borgerskab boede i 1800-tallet. Nogle af Danmarks mest berømte kunstmalere, Holger Drachmann og Kristian Zahrtmann, havde deres daglige gang i huset. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor du oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere.

Hotel i Rønne med perfekt beliggenhed 
Hotel GSH har en perfekt beliggenhed i Rønne. Du er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Hvis du ikke har lyst til at gå langs skovstien til Rønne, kan du leje en cykel på Hotel GSH eller tage bybussen. Stoppestedet ligger lige ved hotellet, og dermed har du nem adgang til Bornholms vidtforgrenede net af busruter. Hvis du ikke har bil med, er Hotel GSH derfor også et rigtig godt feriested.

Bestil din ferie nu
Bestil din ferie ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du er også altid meget velkommen til at ringe til os alle ugens dage: 56 95 85 66

Bestil her

Ankomst
Afrejse