Om Rønne

Besøg Hjorths Keramikfabrik

Besøg Hjorths Keramikfabrik

Gå en tur i Rønnes charmerende små gader

Gå en tur i Rønnes charmerende små gader

Griffen Spahotel ligger flot ved stranden og lystbådehavnen i Rønne

Griffen Spahotel ligger flot ved stranden og lystbådehavnen i Rønne

Stranden ved Griffen Spahotel

Stranden ved Griffen Spahotel

Finder du Tempelriddernes skat i rundkirken?

Finder du Tempelriddernes skat i rundkirken?Besøg Forsvarsmuseet

Besøg Forsvarsmuseet

På Erichsens Gaard er tiden sat i stå anno 1850

På Erichsens Gaard er tiden sat i stå anno 1850

Perfekt beliggenhed i Rønne
Griffen Spahotel er skønt beliggende lige ved havet - og tæt på den gamle bydel i Rønne. Hvis du har valgt et værelse med havudsigt, kan du se lystbådene sejle ind og ud af Rønne Lystbådehavn næsten lige foran dine vinduer. Har du lyst til at bade? Så ligger den lille hyggelige Nørrekås Strand blot 300 meter væk langs havnepromenaden.

Du kan gå langs havet til centrum i Rønne, eller du kan vælge den kortere vej gennem den gamle del af Rønne, hvor du kun har 5 minutters gang til gågaden og det hyggelige torveliv. Når du vælger Griffen Spahotel, bor du perfekt til at opleve Rønne - og hvis du vil ud at se på de andre smukke dele af Bornholm, så er det nemt at komme fra Griffen og ud på kystvejen, hvor vejene til resten af Bornholm starter.

Den gamle bydel i Rønne
Få hundrede meget fra Griffen Spahotel starter de små krogede gader i Rønnes gamle bydel. Her ligger de smukkeste bindingsværkshuse og store købmandsgårde, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende skibsredere. Du kommer også forbi Erichsens Gaard, som er et levende museum, hvor tiden er sat i stå anno 1860'erne, hvor nogle af Danmarks mest berømte kunstmalere, Kristian Zahrtmann og Holger Drachmann havde deres daglige gang i huset.

Sjove butikker og skøn atmosfære på Torvet
Fra Erichsens Gaard fortsætter du ad de krogede gader og op til torvet. Lav en god handel i de mange sjove butikker, eller nyd den hyggelige stemning på cafeerne. Fra torvet kan du gå videre på opdagelse i Rønne, som er Bornholms hovedstad. I den gamle del af Rønne finder du også Rønne Theater, som er fra 1789 og dermed Danmarks ældste teaterbygning. I løbet af året er der mange sjove og interessante forestillinger. Hvis du er til andre kulturelle oplevelser, så byder Rønnes "Musikhuzet" næsten hver weekend på koncerter eller stand-up shows med danske topnavne.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed, langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere. For at sikre sine ejendele blev store rigdomme derfor gravet ned. Med tiden blev de glemt - og derfor er Bornholm det sted i Danmark, hvor der er fundet flest sølv- og guldskatte. Eksempelvis de tusindvis af "guldgubber", som er små guldstykker designet som krigere, heste eller mennesker. Besøg Bornholms Museum og hør den spændende historie om storhed, ufred og skatte.

Keramik - Gammelt på den moderne måde
På Hjorths Keramikfabrik kan du opleve Bornholms berømte keramiktradition. Det arbejdende værksted har i over 150 år formået at holde sig moderne og alligevel bevare sit klassiske præg. Et besøg på Hjorths Keramikfabrik er spændende, og vi skal advare om, at det kan blive svært at holde dankortet i lommen, for der er mange flotte vaser, skåle og krus. Flere keramikoplevelser er der hos Marie Mølgaard Ceramics, som blandt andet laver bornholmerure i keramik.   

Havvind og energiø
Fra Marie Mølgaard Ceramics kan du gå videre til havnen, hvor du kan opleve Bornholms nye rolle som centrum for udviklingen af havvindmølleparker i Østersøen. Det er et imponerende syn, når de næsten 300 meter lange møllevinger bliver losset for at blive sejlet ud til vindmølleparkerne i havet mellem Tyskland og Bornholm. Bornholm er også ved at gøre sig klar til skabelsen af verdens første energiø, som bliver en kunstig ø i havet ud for Bornholm, hvor der skal produceres el til store dele af Danmark og Nordtyskland. Blandt andet derfor bliver Bornholm også kaldet for "Bright Green Island". Fra havnen kan du dreje op mod Forsvarsmuseet, som blandt andet fortæller om Bornholms spændende historie under 2. verdenskrig. - Men hvis du trænger mere til afslapning og spaoplevelser, så kan du gå langs havnepromenaden tilbage til Griffen Spahotel. På vejen tilbage kan du stikke tæerne i det varme sand på Nørrekås Strand. Sæt dig på badebroen og nyd feriesmilet på dine læber.

Lån en gratis cykel
På Griffen Spahotel kan du gratis låne gode cykler og tage på opdagelse i Rønnes nærområde. Bornholms vidtforgrenede net af cykelstier starter blot 200 meter fra hotellet. Prøv eksempelvis at tage den flotte tur langs det gamle jernbanespor til rundkirken i Nyker. Nogle teoretikere mener, at rundkirkerne på Bornholm blev bygget af den hemmelige ridderorden Tempelridderne, som skulle have været i besiddelse af nogle af historiens største skatte - ex den Hellige Gral. Rundkirken i Østerlars medvirkede derfor også i filmen Tempelriddernes Skat. Selvom at du ikke finder skatten, så er rundkirken alligevel en flot oplevelse.

Bestil din ferie nu
Bestil din ferie på Griffen Spahotel nu, så kan du allerede i dag begynde at glæde dig til skønne feriedage på Bornholm. Indtast din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden - eller ring til os på 56 90 44 44. Du kan selvfølgelig også maile book@bornholmhotels.dk