Om Rønne

Griffen Spahotel er skønt beliggende lige ved havet - og tæt på den gamle bydel i Rønne. Hvis du har valgt et værelse med havudsigt, kan du se lystbådene sejle ind og ud af Rønne Lystbådehavn næsten lige foran dine vinduer. Har du lyst til at bade? Så ligger den lille hyggelige Nørrekås Strand blot 300 meter væk langs havnepromenaden.

Udforsk gågadens mange butikker og caféer

Udforsk gågadens mange butikker og caféer

Bad på den nærliggende Nørrekås Strand

Bad på den nærliggende Nørrekås Strand

Besøg Hjorths Keramikfabrik

Besøg Hjorths Keramikfabrik

Gå en tur i Rønnes charmerende små gader

Gå en tur i Rønnes charmerende små gader

Tag på mountainbike tur i Nordskoven

Tag på mountainbike tur i Nordskoven

Med centrum i baghaven
Griffen Spahotel har en perfekt beliggenhed i centrum af Rønne, kun 5 minutters gang fra gågaden. Således bor du bor tæt på alle de ting, som gør et ophold på Bornholm til noget særligt - og hvis du vil ud at se på de andre smukke dele af Bornholm, så er det nemt at komme fra Griffen og ud på kystvejen, hvor vejene til resten af Bornholm starter.

Tag på sightseeing i Rønne
Med isvaflen i hånden kan du gå op ad de små krogede gader i Rønnes gamle bydel. Her ligger de smukkeste bindingsværkshuse og store købmandsgårde, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende skibsredere.

Sjove butikker og skøn atmosfære på Torvet
Sæt dig på en café og nyd torvelivet - eller gå videre på opdagelse i Rønne, som er Bornholms hovedstad. I den gamle del af Rønne finder du også Rønne Theater, hvor dele af bygningen er opført i 1789, og dermed Danmarks ældste teaterbygning. I løbet af året er der mange sjove og interessante forestillinger. Hvis du er til andre kulturelle oplevelser, så byder Rønnes "Musikhuzet" næsten hver weekend på koncerter eller stand-up shows med danske topnavne.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed, langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm ligger centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere.

Udforsk den bornholmske keramikhistorie
På den 150 år gamle keramikfabrik i Krystalgade kan du blive klogere på de bornholmske keramiktraditioner. Du kan iagttage keramikproduktionen eller udforske den historiske samling af keramik. Du kan også gå på opdagelse i en af de aktuelle udstillinger, der skifter løbende.  

Danmarks næststørste krydstogthavn
Fortsæt tilbage til havnen, hvor det myldrer med liv - særligt på de dage, hvor de store krydstogtskibe lægger til i Rønne Havn og bringer gæster fra hele verden til Bornholm. Rønne er Danmarks næststørste krydstogthavn, og i disse år bliver havnen udvidet, således at der kommer endnu flere krydstogtskibe på besøg. Fra havnen drejer du tilbage mod Griffen Spahotel, og du kan i stedet for at gå langs havnepromenaden - gå ad de små krogede gader tilbage til hotellet.

Fantastiske udendørsaktiviteter
Efter lidt velfortjent afslapning, god mad og sightseeing trænger du måske til at bruge kroppen aktivt, og her byder Bornholm på mange forskellige udendørsaktiviteter. Du kan blandt andet udfordre dig selv med en mountainbiketur i MTB sporet "Den Grønne Ring", som starter i Norskoven og går hele vejen rundt om Rønne på en 8 km strækning, hvor den slutter i Rønne Syd ved Galløkken. Her får du en masse frisk luft og set den bornholmske natur på en anderledes, men sjov måde.