Om Rønne

Fredensborg Badehotel har en perfekt beliggenhed i Rønne. Du er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Her kan du glæde dig til et hyggeligt torveliv, historiske købmandsgårde, sjove butikker og spændende museer. Hvis du ikke har lyst til at gå langs skovstien til Rønne, kan du låne en cykel på Fredensborg Badehotel eller tage bybussen ind til Torvet, hvis du ikke medbringer bil. 

Skov- og strandområdet ved Fredensborg Badehotel hedder Galløkken. Kun få hundrede meter fra hotellet, finder du en dejlig sandstrand. Stranden er en Bornholms "hemmelige" perler, da det næsten kun er lokale bornholmere, som kender den.

Fredensborg Badehotel ligger i gåafstand fra en dejlig sandstrand

Fredensborg Badehotel ligger i gåafstand fra en dejlig sandstrand

Følg de hyggelige stier langs kysten ind til Rønne by

Følg de hyggelige stier langs kysten ind til Rønne by

Besøg den bornholmske keramiker Mie Mølgaard

Besøg den bornholmske keramiker Mie Mølgaard

Rønne by byder på mange hyggelige, små gader, museer, restauranter og shopping

Rønne by byder på mange hyggelige, små gader, museer, restauranter og shopping

Historiske skovstier ind til Rønne by
Lige ved hotellet løber en skovsti, som fører dig ned til en dejlig sandstrand. Fortsætter du langs denne skovsti, bliver du ført ind til centrum af Rønne - øens hovedstad. Når skovstien stopper, bliver du mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger det spændende forsvarsmuseum, hvor du blandt andet kan opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark i maj 1945 fejrede befrielsen, nægtede Bornholms tyske kommandant at overgive øen til Rusland, idet han kun havde bemyndigelse til at overgive Bornholm til engelske tropper. Men englænderne havde "glemt" Bornholm, så i stedet blev Rønne massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper frem til 1946. Spændende spion- og afhopningshistorier venter dig her.

Kirke og teater 
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser, fortsætter du ned mod Rønne Havn. I sommerhalvåret myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtsskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer du op mod centrum. Snart vil Sct. Nicolai Kirke trone op foran dig. Du går lidt videre og passerer Rønne Teater, som er Danmarks ældste teater. Kan en teaterforestilling friste jer i aften? 

Hyggeligt byliv
Fra Rønne teater kan du fortsætte op til Stor Torv. Her kan du nyde det hyggelige torveliv med en kop kaffe eller en bid mad på en af de mange restauranter eller caféer. Byen byder også på gode muligheder for shopping. Udforsk gågadens butikker eller få en tur op mod Lille Torv eller Snellemark, hvor endnu flere butikker venter dig.

Den gamle bydel
Lige ved Stor Torv ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende skibsredere. Nyd de smukke huse på en afslappende tur langs de hyggelige gader.

Besøg Rønnes museer
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed, langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm lå centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Et andet spændende museum er Erichsens Gaard, hvor tiden er spolet tilbage til 1850’erne. Her oplever du et ”fint” borgerhjem, som det var dengang. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor du oplever Bornholms stolte keramiktradition.