I området

I området

Slap af på stranden ved Fredensborg Badehotel

Erichsens Gaard i Rønne

Få hundrede meter fra Fredensborg Badehotel ligger en skøn sandstrand

Forsvarsmuseet i Rønne

Find en hjertesten på stranden...dét bliver din kæreste glad for!

Fredensborg Badehotel i Rønne - Bornholms hovedstad
Ved Fredensborg Badehotel ligger den lille skov Galløkken, hvor der er en dejlig sandstrand få hundrede meter fra hotellet. Stranden er en Bornholms "hemmelige" perler, da det næsten kun er lokale bornholmere, som bruger stranden.

Besat af russerne
Selv om stranden er skøn, så skal du prøve at fortsætte langs skovstierne ind til centrum af Rønne, som er hovedstaden på Bornholm. Når skovstien stopper, bliver du mødt af Kastellet, som i 1600-tallet var en del af forsvaret af Rønne. Ved Kastellet ligger også det spændende forsvarsmuseum, hvor du blandt andet kan opleve Bornholm under 2. verdenskrig. Mens resten af Danmark i maj 1945 fejrede befrielsen, nægtede Bornholms tyske kommandant at overgive øen til Rusland, idet han kun havde bemyndigelse til at overgive Bornholm til engelske tropper. - Men englænderne havde "glemt" Bornholm, så i stedet blev Rønne massivt bombet af russiske fly - og efterfølgende besat af russiske tropper frem til 1946. Forsvarsmuseet fortæller også om Bornholms vigtige rolle under den efterfølgende kolde krig. Spændende spion- og afhopningshistorier venter dig.

Kirke, teater og hyggeligt byliv
Efter de dramatiske, men spændende oplevelser, fortsætter du ned mod Rønne Havn. I sommerhalvåret myldrer det af liv - specielt på de dage, hvor kæmpe krydstogtsskibe lægger til kajs. Fra havnen drejer du op mod centrum. Snart vil Sct. Nicolai Kirke trone op foran dig. Du går lidt videre og passerer Rønne Teater, som er Danmarks ældste teater. Kan en teaterforestilling friste jer i aften? Fortsæt op til torvet, hvor du kan nyde en kop kaffe og det hyggelige torveliv.  

Den gamle bydel
Lige ved torvet og centrum ligger den gamle bydel med sine skæve gader og charmerende små huse. Her er også store købmandsgårde fra 1800-tallet, som vidner om en tid, hvor Rønne var hjemsted for mange velhavende skibsredere. Nyd de smukke huse på en afslappende tur langs de hyggelige gader.

Besøg Bornholms Museum
I Rønne finder du også en række af øens museer. På Bornholms Museum kan du opleve Bornholms historie gennem 10.000 år. På grund af sin beliggenhed langt fra det øvrige Danmark, har Bornholm haft sin helt egen udvikling. Bornholm lå centralt placeret på søvejene til de baltiske lande og dermed var Bornholm et vigtigt handelscentrum i ”gamle dage”. Handlen skabte liv og store rigdomme på Bornholm, men rigdommene tiltrak også mindre ønskede gæster i form af sørøvere. Et andet spændende museum er Erichsens Gaard, hvor tiden er spolet tilbage til 1850’erne. Her oplever du et ”fint” borgerhjem, som det var dengang. I den smukke have blomstrer de gamle blomsterarter fra 1800-tallet stadig. Prøv også at besøge Hjorths Fabrik, som er et levende museum, hvor du oplever Bornholms stolte keramiktradition.

Godt udgangspunkt
Fredensborg Badehotel har en perfekt beliggenhed i Rønne. Du er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Hvis du ikke har lyst til at gå langs skovstien til Rønne, kan du låne en cykel på Fredensborg Badehotel eller tage bybussen ind til Torvet. Stoppestedet ligger lige ved hotellet, og dermed har du nem adgang til Bornholms vidtforgrenede net af busruter. Hvis du ikke har bil med, er Fredensborg Badehotel derfor også et rigtig godt feriested.

Bestil din ferie nu
Bestil din ferie på Fredensborg Badehotel ved at indtaste din ønskede ankomstdato i bestillingsboksen øverst på siden. Du kan også maile info@teambornholm.dk - eller ringe til os nu på 56 95 85 66, så giver vi dig gerne gode råd til skønne feriedage på Bornholm. Fandt du ikke hvad du søgte? Læs mere om overnatning på Bornholm.

Bestil her

Ankomst
Afrejse